„Депутатите от Атака не подкрепят правителството, те не са гласували за него. Атака подкрепя само тези закони, които счита, че отговарят на интересите на техните избиратели". Това заяви заместник-председателят на парламента Мая Манолова в ефира на БНР. Тя коментира провалените пленарни заседания и уточни, че те са били четири и не са се състояли заради отсъствието на парламентарната група на ГЕРБ.

„Ако ГЕРБ ходят на работа, ще има ли някакво значение дали Атака е там, или не? Това е очевидно. Атака, за разлика от ГЕРБ, изпълняват ангажимента си към своите избиратели - да ходят на работа, да внасят законопроекти и да участват в парламентарните дебати", продължи Манолова.

До момента Народното събрание е приело 38 закона за 40 пленарни заседания, каза заместник-председателя на НС. Този парламент ще се окаже най-работещият от всички досега, ако показател за това са приетите нормативни актове, изтъкна още тя.

По този начин Манолова опроверга информация в медиите, че държавата ни е загубила доста в дните, в които не се състояха заседанията на парламента.