Разкриха мистериозния милионер, който оставя скрити пликове с пари в САЩ и указания за намирането им, съобщава „Бизнес Инсайдър“.

Манията Hidden Cash (Скрити пари) се заражда преди няколко седмици в Сан Франциско. В целия град са скрити пликове с пари, а указанията за намирането им се публикуват в Twitter. Феноменът бързо се разпространи и в други точки на света и достигна дори до България.

За американските медии все още неизвестният благодетел каза, че това е просто социален експеримент. Но освен факта, че е инвеститор в недвижими имоти, никой не знаеше нищо за него до този момент.

В САЩ се появи видео, в което ТВ водещият Джим Морет разговаря с предполагаемия благодетел, който стои зад инициативата Hidden Cash. На директен въпрос дали той е Джейсън Бузи, събеседникът отговаря „не“. Ако се вслушате внимателно в записа обаче, се забелязва огромна прилика между гласа на човека, който разговаря с ТВ водещия и този на инвеститора в друго предаване, обясняват от изданието.

Доказателството може да не е толкова достоверно, но съществуват и други подозрителни „съвпадения“, които сочат към Бузи. Преди години той създава сайтът CashTomato.com, подобен на Youtube, в който обаче се раздават парични награди всяка седмица и дори на потребители, които току що са се регистрирали в платформата.

Освен това Бузи криел домати (tomatoes) из целия Сан Франциско и Ню Йорк, които хората трябвало да намерят и да разменят за пари. Това обаче предизвиква „бунт“ сред интернет потребителите, което води до по-късното закриване на сайта.

Това обяснява и фактът, че неизвестният досега благодетел иска да остане анонимен. В профила на инициативата Hidden Cash в Twitter той обяснява, че една от причините, поради която не иска да разкрие самоличността си, е че близки до него хора не биха харесали това, че раздава пари просто така. Друг мотив обаче, който се оказва по-интересен, гласи: „Придобих известна публичност преди и нищо добро не дойде от нея“.

И това не е всичко! Профилът на Бузи в LinkedIn е подозрително подобен на концепцията на Hidden Cash. В него се казва, че освен инвестирането в недвижими имоти, Бузи се опитва да помага на по-малко облагодетелстваните. Той е бил доброволец в редица инициативи и към момента помага на емигрантски семейства.

Независимо дали Джейсън Бузи е мъжът зад Hidden Cash или е някой друг, едно нещо е ясно: няма изгледи манията по скритите пари да приключи скоро. Според различни коментари в социалните мрежи той ще продължава да крие пликове и други градове ще се включат съвсем скоро.
Ето и интервюто с неизвестния благодетел, когото мнозина смятат за Джейсън Бузи: