Около 35 на сто от пътищата са в лошо състояние, показало замерване, извършено от пътни експерти.  През следващата година се предвижда във всички области на страната да се ремонтират отсечките  в най-лошо състояние. Това съобщава министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева в интервю пред в. "Стандарт". Тя посочва и че в бюджета на ведомството за следващата година ще поиска допълнително 200 млн. лв., които да се използват само за кърпене на дупки по пътищата в цялата страна. Според нея всяка година за тази цел трябвало да се предвиждат между 70 и 150 млн. лв.

Предстои провеждането на търговете за фирмите, които да извършват пътното поддържане през следващите 4 години. Този път държавата ще определи таван на цените за отделните дейности, посочва още Терзиева. Отделно ще се обявят търговете за поддръжката на магистралите.

В индикативния списък на големите инфраструктурни проекти, които да бъдат финансирани през следващия програмен период с до 50 на сто национално съфинансиране, са лот 3 на "Струма" през Кресненското дефиле, пътят Видин-Монтана, магистрала "Хемус", трасето София-Калотина и несъществуващият тунел под Шипка, за чието изграждане се говори от години. Предложението за толкова голямо национално съфинансиране е на Десислава Терзиема и на транспортния министър Данаил Папазов. Не е известно дали това ще се случи.

Индикативният бюджет на оперативна програма "Регионално развитие" за следващия програмен период е 1.377 млрд. евро с предвидено 15% национално финансиране.

Терзиева съобщава още, че предстоят законови промени, според които плажовете ще се дават само на концесия. Логиката е, че тъй като концесията е стопанисване за по-дълъг период в сравнение с отдаването под наем, това ще е стимул да бъдат поддържани в добро състояние.

Новата концепция предвижда за плажовете, към които няма инвестиционен интерес, да се поддържат от областните управи.