Четирима с автомати изскочиха от два джипа, нападнаха семейство с дете и откраднаха БМВ-то им с чанта с 10 000 евро, съобщава Struma.bg. Според изданието двама от бандитите са свалили пътуващите, след което се качили в бавареца им и отпрашили, а други двама охранявали нападението.

62-годишният грък Янис и българската му съпруга Десислава прежевили неописум ужас под дулата на автоматите на четиримата бандити, насочени към тях и към дъщеря им Ани при бруталния обир на Е-79. Стресирани, те изпълнили всичките заповеди на нападателите, които задигнали парите, кредитните карти и колата им. Обраното семейство сега чака в Сандански да получи нови документи и разказва пред в. "Струма" за преживения кошмар. Семейството имало ресторант в Германия и го продало с намарение да се преместят да живеят в родния град на Десислава - Бургас, където да запищат дъшеря си Ана да учи в българско училище. От преживения стрес при въоръжения обир и заплахата с огнестрелно оръжие косата на 62-годишния Янис само за 24 часа побеляла.

Ето потресаващия разказ на 34-годишната Десислава:

Минахме границата през Кулата към 22,15 вечерта на 25 септември и на 3 км. след нея ни спряха два черни джипа и една кола отзад. Мъжът ми спря, защото нямаше как да продължим. Бяхме в капан. Слязоха 4-ма мъже с автомати и казаха "Слизайте! Детето изпадна в паника. Говореха на някакъв чужд език. Говоря немски, български, гръцки, но този език не успях да го разбера. Беше подобен на арабски.

Насила ни извадиха с опрени автомати в телата. Мъжът ми остави ключовете от колата. В една чанта бяха парите - взеха я. После казаха "Паспорт!". Извадихме ги. Взеха дебитните ни карти, карта Visa, моята лична карта. Дъщеря ни Ана трепереше от страх, автоматът беше опрян в главата й. Само казваха "Мъни, мъни!"

Всичко стана за няколко минути. Потеглиха в посока София. Взеха и нашия амтомобил, с него отмъкнаха паспортите на детето и съпруга ми. 10 000 евро имаше в чантата. Оставиха ни без нищо на пътя. Бяхме уплашени, Ана трепереше, съпругът ми - също. Мина автомобил с гърци и те ни закараха до София. На сутринта бяхме в гръцкото посолство, отидохме и в полицията. От там ни казаха, че не могат да ни издадат документи за самоличност. Те се издавали от населеното място, където си роден. Установихме, че не са теглени пари от сметката чрез посолството и веднага блокирахме сметките си в Германия.

В неделя един грък ни доведе в Сандански, за да ни помогне докато ни издадат нови документи. Засега нито можем да се върнем в Германия, нито да теглим пари от банковите си сметки. От една седмица сме в Сандански, могнаха ни много хора, настаниха ни в хотел, храним се по заведенията, дадоха ни дрехи. Благодари им."

При разказа за случилото Янис буквално се разплаква, а после споделя: "Пари се печелят, вярвам в Бог, имам голямо сърце и воля и ще се справим. Опора ни дава нашата дъщеря Ана и ще направим всичко за нея. Ще се погрижим за живее щастливо, да я изучим и да сме добре".