Американски експерти проведоха експеримент, с който доказаха, че злоупотребата с кафето намалява гръдната обиколка на жените.

Кафето е основна част от всяка наша сутрин, когато отваряме трудно очите си, а трябва бързо да се събудим и да се приготвим за работния ден. За това кофеиновата напитка е уважавана от много хора като най-ефикасното средство за събуждане рано сутрин. Но учените предупредиха, че представителките на слабия пол трябва да бъдат внимателни с двойната доза кофеин, ако не искат да рискуват и да останат с малки гърди.

В експеримента участвали три доброволки. Тяхната задача била да пият кафе всеки ден. Резултатите изненадали дори специалистите, които открили, че колкото повече кафе пиели участничките, толкова повече се стопявал техният бюст. Те предупредили, че ако на ден жената пие повече от три кафета, след време ще й се наложи да смени номера на сутиена си. Според данните от проучването размерът на гръдната обиколка може да намалее с до 17%. Изследователите обърнали специално внимание на жените с по-голям бюст, при които разликата била видима. Ако по природа имате малки гърди, не се безпокойте, че ще изгубите и тях, защото ефектът е най-голям при жени с голям бюст.