Бившият зам.-кмет по строителството на Община Бургас Петър Карамболов се самоубил като се е хвърлил от 6-ия етаж на МБАЛ-Бургас, съобщава flagman.bg

Около 13,30 часа той е сложил край на живота си пред погледите на десетки пациенти и лекари в най-голямата болница.
Тялото му е намерено на паркинг между Хирургическия корпус и Кардиологичната болница "Понтика".

Карамболов е скочил от стая 608 на хирургическото отделение, където е бил настанен в петък с кървящи рани по корема и врата. Съпругата му през тези три дни неотлъчно стояла до него, но днес по обед решила да отскочи за малко до дома им, за да почине и отново да се върне край леглото му. Жената оставила съпруга си под наблюдение при един от санитарите на отделението.

В това време, идвайки напълно в съзнание, Карамболов помолил да го изправят до леглото, с нищо не издавал, че има намерение да се хвърли през отворения прозорец. "Дори нямах време да отместя погледа си от пациента, когато изведнъж придоби някаква странна сила и се хвърли през прозореца", разказва ужасеният санитар.

Пациентът бил приет в петък в много тежко състояние - с кървящи рани от нож в корема и по врата. Вкъщи той е опитал да се самоубие, но съпругата му е успяла да повика помощ и да го заведат в болницата. "За съжаление през последните години баща ми изпадаше в депресивни състояния и това беше третият му опит за самоубийство, виждаше само лошата страна на живота и нищо не го радваше", каза синът му Николай, който изчакваше край тялото, докато бъде пренесено в моргата. Карамболови имат още един син, който живее в Пловдив.

Фамилията е една от най-известните в Бургас. Преди да стане зам.кмет по строителството в Общината в края на 80-те години, Карамболов е известен и с това, че е работил в инвеститорската дирекция на Нефтохим, след което става и директор по техническите въпроси на нефтената рафинерия. Строителният инженер след това създава собствена фирма и реализира редица инфраструктурни обекти на територията на Бургаска област.