В понеделник вечер ще настъпи решаващият момент кой от номинираните тази седмица Съквартиранти да напусне завинаги Къщата на VIP Brother 2013. Мариан Кюрпанов, Мира Радева, Стойко Сакалиев, Ваня Червенкова и Джеред ще се влязат в ново амплоа в лайв изданието по Нова ТВ.
Мисиите, които BIG Brother отправи към Съквартирантите ще бъдат забавни за някои, а за други – истинско предизвикателство. Джеред ще се потопи в селскостопанска работа, където неговите задължения ще се окажат различни от тези в Kъщата на VIP Brother. Зрителите на Нова ТВ ще видят американеца да дои крава, да храни домашни животни, както и други присъщи на фермерите задължения.
Лидерите в Къщата Мира и Ваня ще влязат в кулинарен дуел, оспорвайки властта в Кулинарния парламент. Те ще трябва да приготвят своите кулинарни вълшебства, но ще бъдат затруднени със специални условия от BIG Brother.
Моделът Мариан ще бъде поставен на изпит по българска граматика, а ролята на негов учител ще бъде поверена на политика Павел Чернев. Каква оценка получи топ моделът,гледайте утре на живо в ефира на Нова ТВ.
Футболистът Стойко Сакалиев ще се прояви със свое предаване „От Воле със Саката“, което ще включва горещи репортажи от живота на Виповете, предизвикателни коментари и задаване на  провокативни въпроси за лагерите в Къщата. Със завидното си чувство за хумор Стойко ще трябва да грабне аудиторията, като направи едно интересно и динамично шоу.
Защитници на звездите ще бъдат актьорът Димитър Рачков, в ролята на защитник на Стойко Скалиев и д-р Енчев – защитник на Ваня Червенкова. За Мариян ще лобира съпругата на д-р Енчев -Теди Велинова и за Джеред – фолк певицата Камелия. Гост-коментатор ще бъде актьорът Иван Ласкин.
Кой ще напусне Къщата на VIP Brother 2013 тази седмица, ще разберете в понеделник вечер в ефира от 20:00 часа на Нова ТВ.