Кубрат Пулев наблюдава на живо в Москва мачът между Владимир Кличко и Александър Поветник, спечелен от украинеца. Така стана ясно, че Кличко ще бъде следващият съперник на Кобрата, но големият българин изобщо не е притеснен. В ефира на Филм +, веднага след мача, Пулев заяви, че е "абсолютно реално" Кличко "да бъде нокаутиран и то точно от българин".

Кубрат призна, че е видял слабост в играта на украинеца, но логично няма да сподели каква е тя.

"Хубав мач, няма как да не е хубав на такова ниво. Честно казано не (очаквах мачът да продължи 12 рунда б.р.) , но Поветкин доказа, че е голям боец с едно много мъжко сърце", заяви Пулев.

"Не мисля, че е изгубил сили рано, но мислех че в тактически план ще има промяна в играта, за да достигат ударите му до Кличко. Това им казах на хората от неговия тим, че трябва да получава удари Кличко, за да бъде победен."

"Видях слабост, която съм виждал винаги, видях я и сега. Няма да споменавам, бъдещето ще покаже. Минута след мача няма как да ви кажа (кога ще е мачът срещу Кличко), това ще се реши в близките дни."

"В последните рундове даде едно официално предупреждение. Мисля, че реферът беше горе долу на ниво."

"Кличко може да бъде нокаутиран, абсолютно реално е да бъде нокаутиран и то точно от българин", завърши оптимистично Кубрат Пулев.