Изхвърлено бойно куче вдигна на крак живеещите около СОУ "Св. Паисий Хилендарски" в Дупница. Животното било много агресивно и нападнало жена, разкъсало две кучета и ранило трето, пише в. "Струма".

Едното убито куче било домашно, а другото бездомно, но върнато на улицата след кастрация и маркировка в приюта. Нападението на питбула станало в петък, но хората в района се притесняват, тъй като според тях не се прави нищо, за да бъде издирен стопанинът на агресивното животно, който явно се занимава с нелегални боеве с кучета.

В злополучния 30 май в полицията са получени десетина сигнала в рамките на няколко минути за случващото се на ул. "Крайречна". На мястото пристигнали две патрулки, а по информация на очевидци, полицаите са застреляли кучето. Вчера говорителят на Областната дирекция на полицията в Кюстендил Катя Табачка уточни, че животното не е убито, а полицаите са го "изтикали в страни", след което е бил повикан служителят от общинския приют. Преди пристигането на полицаите питбулът вече бил тежко ранен, както от схватките с кучетата, така и от опитите на хората да ги разтърват.

"При пристигането ми на място полицаите бяха успели да избутат кучето встрани от къщите и хората. Кучето беше евтаназирано и погребано. Нямаше признаци на болест, ако някой се притеснява, че може да е било бясно, просто е било изключително агресивно. Цялото му тяло беше в белези от наранявания, но и от операции, което говори, че питбулът е използван за боеве. Най-вероятно е изхвърлен заради напредналата му възраст", обясни служителят от приюта Георги Ценев.