Двама ловци пострадаха при инциденти в югозападна България в първия ден за отстрел на дива свиня, единият е в кома.

Те са транспортирани тази нощ за София. В рамките на 30 минути, между 20.30 и 21 часа снощи в Спешно-приемно отделение/СПО/ на МБАЛ - Благоевград са постъпили двама ловци, пострадали при инциденти. 38-годишният Георги М. пострадал, след като се търкалял по стръмен скат край с. Горна Брезница, община Кресна. Вследствие на подхлъзването, ловецът се търкалял по каменистия скат над 30-на метра и е счупил три ребра и таз. Има и луксация на долен крайник.

С линейка на ФЦСМП - Кресна пострадалият е транспортиран до МБАЛ - Благоевград. След направените му изследвания с частна линейка е транспортиран до ВМА-София. Много по-тежко е състоянието на 53-годишния ловец от село Пастра, община Рила Тодор Г. Той е открит в безпомощно състояние край лек автомобил ВАЗ. Придружен от трима негови приятели, също пияни, Тодор е приет в СПО в състояние на кома.

53-годишният ловец е със счупен череп и мозъчен кръвоизлив. Имал е кървящи рани на тила. Случаят е неизяснен, по него работят полицаите от РУП-Рила. По разказите на тримата му спътници, вдигнали скандал снощи пред Спешното отделение, Тодор е пострадал при катастрофа. Има набити стъкла в главата. Има вероятност пострадалият да е изпаднал от автомобила при прибирането към с. Пастра след почерпката по повод първия ден за отстрел на едър дивеч. След като е интубиран в отделението по реанимация на МБАЛ, пострадалият, който също е употребил алкохол, към 23 часа снощи е транспортиран до "Пирогов". Вчера бе открит ловният сезон за отстрел на дива свиня.