Слънчева и топла за сезона неделя ни обещават синоптиците от НИМХ на БАН. През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минимални температури – между минус 2 и плюс 3 градуса. В София – минус 1 градус.
Все още ще е сравнително студено и сутринта отново на места в низините и затворените котловини ще има слана, а около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност.

През деня ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна и висока облачност над Западна България. Максималните температури ще са между 13 и 18 градуса, в крайните югозападни райони – до 20 градуса. В София – около 16 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб северен вятър, който до края на деня ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 13 и 17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала. Температурата на морската вода е 15 - 18 градуса.

Над планините ще остане слънчево и ще бъде по-топло спрямо днес. По билата ще духа умерен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11 градуса, на 2000 метра – около 5 градуса.

В началото на следващата седмица ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност над В западните райони. В сутрешните часове на отделни места в низините и котловините ще има краткотрайна мъгла или ниска облачност. Температурите постепенно ще се повишават и в сряда минималните ще са между 4 и 9 градуса, а максималните - между 16 и 21.