- Кристиана, какво е чувството да си победител?

- Не очаквах да спечеля, в момента съм много развълнувана. Тази вечер дори не спах - за малко съм се унесла и се събуждам от вълнението. Не мога да повярвам, че се случи всичко това.

- Как се подготвихте за финала?
- Избрах песните и ги предложих на музикалния продуцент Дони. Той ги одобри и всъщност

имах точно две репетиции, за да ги направя, преди да дойда в София

Затова и бях леко притеснена. И съм много изненадана от себе си.

- Какво ще правите с наградата - получихте и 30 000 лв. освен едноседмично обучение в Ливърпул?

- Все още не знам кога заминавам, но ще е с придружител - най-вероятно с майка ми. Паричната награда ще вложа в обучението ми занапред, в развитието ми като цяло. Много искам да уча извън България.

- Ориентирали ли сте се къде точно?

- Не, но ще е нещо с музика. Занапред всичко за мен ще е музика.

- От колко време се занимавате с музика?

- От 3-годишна пея в детската градина. След това - когато съм била 5-годишна, баба ми ме записва в музикална школа New Voices. И досега съм в нея.

- На финала на "Големите надежди" благодарихте на вокалния си педагог?

- Да, аз ходя при нея на частни уроци по 2-3 пъти в седмицата.

- На какви сцени се изявявате?

- И на международни, и на национални конкурси. Първият конкурс, на който участвах, беше в Русе. Тогава бях на 7 г. След това пях в Несебър на "Слънце, радост и красота" - това е международен конкурс, от него ми е първата първа награда. Миналата година бях и в Италия - в Майори. Там имаше много силни участници. Не се върнах с награда, но емоциите бяха невероятни. Бях там с госпожата ми и с още две деца.

- Сама ли пътувахте от Търговище до София за живите предавания на "Големите надежди"?

- С майка ми и баща ми, които идваха всеки път да ме подкрепят. На финала с мен бяха и баба ми, сестра ми и братовчед ми.

- Репетирахте ли и вкъщи за участието си в шоуто?

- Да, при госпожата и вкъщи. Колкото мога, си помагам и сама.

- Какво казаха съучениците ви за "Големите надежди"?

- Много ми се радват. Изпратиха ме за София, като ми казаха да не се връщам без голямата награда. Пожелаха ми успех и казаха, че ще бъдат през цялото време с мен и ще стискат палци.

- В кой клас сте?

- В седми клас. Уча във второ СОУ "Проф. Никола Маринов", в музикална паралелка с профил пиано. Свиря и на пиано вече от 3 г. Учителите ми също много се радват за мен. Благодаря на всички тях, а и на директора за подкрепата.

- Имали ли сте проблеми с отсъствията от училище заради предаването?

- Не, изобщо.

- Как решихте да участвате в него?

- Всъщност аз не исках да се явявам на самия кастинг.

Досега не съм
участвала в
тв предаване


Убедиха ме майка ми, баща ми и музикалният ми педагог. Не си вярвах, че мога да впечатля хората по някакъв начин. Записаха ме, без да искам. Много се притеснявам и не исках да участвам заради това. Но вече се радвам и не съжалявам, че съм отишла на кастинга. Сега, след предаването, вече се чувствам по-уверена.

- Как решавахте как да изглеждате в предаването?

- Всичко - грим, прическа, рокля, се определя от екипа. Останалото е от мен. Не е преструвка, а така усещам песните си, давам всичко от себе си на сцената. Някои хора могат да кажат, че се вживявам прекалено, но не е така. Усещам всяка песен, всяка дума от текстовете.

- Защо изпълнихте песен на Лара Фабиан и на финала - тя ваша любима певица ли е?

- Да. Дори моите близки ме изненадаха с билет за концерта в София. Много се радвам, че ще успея да я слушам на живо.

- Сприятелихте ли се с другите участници?

- Да, с Лекси, Павел, Мариам - с всички. Нямаше конкуренция, ние сме просто приятели. Сега, като свърши шоуто, пак ще поддържаме контакт. С някои се познаваме отпреди това - ходили сме по конкурси заедно, но сега се опознахме още повече.

- Ще кандидатствате ли след 7-и клас?

- Не, ще остана в същото училище, в същата паралелка - то е до 12-и клас.

- Как поддържате гласа си - пиете ли сурови яйца?

- Да, правила съм го.

- От кого сте наследили музикалния талант?

- Като млад дядо ми е свирил на народни инструменти - гайда, тъпан, кавал. Родителите ми нямат нищо общо с музиката - майка ми е готвач, а баща ми е домакин в "Пътинженерингстрой"-Търговище. Сестра ми е на 9 г., а се занимава с музика от 6-годишна. Първоначално беше в група, а от 1 г. ходи на индивидуални уроци. И тя се яви в "Големите надежди", но отпадна в първия лайв, защото има все още какво да учи и да показва.

- Защо майка ви беше с патерици на финала на шоуто?

- Наложи се да й направят операция на крака. Иначе е добре.

- Имате ли си приятел?

- Да, той е с 2 г. по-голям от мен, казва се Стоислав. И той пее, учи в моето училище. Беше с мен на първите концерти в "Големите надежди", но след това не успя да дойде, за да не изпуска от училище. Той постоянно ме подкрепя и съм му много благодарна.

Интервю на Цветелина Шенева