Сергей Станишев е провел 20 минутно заседание с левите депутати в парламента. То е започнало малко след 08:40 и е завършило преди минути. Лидерът на БСП е обявил, че партията му отива на избори до края на годината и ще поискат да се въведе задължително гласуване.

Новините, които той ще обяви след час на пресконференция в парламента, са изненадали народните представители. Според член на изпълнителното бюро решението и за двата хода е лично на Сергей Станишев и не е било обсъждано от ръководството на БСП.

Само няколко депутата са е осмелили да говорят след лидера си. Георги Къдиев е предупредил, че задължителния вот ще е пагубен за БСП. Освен, че ще срине резултатите щял да настрои и малките националистически партии срещу червените, които ще предложат тази промяна в изборния кодекс.

Емил Райнов, които е бивш здравен министър в правителството на Сергей Станишев, предупредил, че с поставянето на хоризонт септември или октомври за избори ще се демотивира цялата държавна администрация и тя ще престане да работи.

Сергей се държи така все едно, че депутатите са виновни за загубата на БСП на евровота. Пред нас все едно стоеше едно обидено на света дете, коментира участник в краткото, но съдържателно заседание в парламента.

Очаквайте подробности от пресконференцията на Станишев.