В смразяващо кръвта обръщение Игор Безлер - командващ горловските терористи, заплаши, че ще изтреби всички военнопленници, които са при него. Видеото вече се разпространява и в интернет. В него той предупреждава украинските власти, че ще избива на всеки час и половина по двама души. В края на видеото по негова заповед човек в маска разстрелва двама души, стоящи до стена, съобщава Gorlovka.ua.
„Преди три дни хунтата плени мой човек. Ние водихме преговори за това да направим размяна и за него да предадем офицери от украинската армия. Три дни хунтата отказваше това да стане. Държа в плен трима полковници и трима подполковници. Към момента са нарушени всички договорки с украинската страна. Чаках три денонощия, но сега вече нямам време повече за това. Сега ще бъдат разстреляни господин Будик и господин Васющенко.

Ако след час моят човек не бъде освободен, ще бъдат разстреляни още двама. Трета двойка ще убия след час и половина. И така, докато не бъдат разстреляни всичките осем офицера, които държа в плен. Ако тези хора не са нужни на украинската армия, на мен ми трябват още по-малко”, се казва в обръщението на терориста, който се определя за опълченец.

Видеообръщението е пуснато преди 11 часа в Youtube. Ъплоуднато е от мъж с никнейм Григорий Лепс.