"Цялото здравеопазване е за реформи, но много атрактивна е Бърза помощ, тъй като винаги опираме до нея". Това коментира бившият зам.-министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков в предаването "Дневен ред" по TV7.
По думите на Ненков, когато хората имат нужда от помощ времето тече по различен начин и минутите са дълги. "Разминаванията между изказванията, че линейката е дошла след 50 минути, а джипиесът показва нещо друго, е плод на това, че в една такава ситуация времето тече по друг начин", категоричен е д-р Ненков.

Той коментира и изказването на обвиняем за нападение над екип на "Спешна помощ", че лекари са му искали пари: "Ленко твърди, че са му искали пари... кой, кога и колко? Това, което той казва няма никаква стойност освен за някой хора, които му се радват. Такива изказвания се правят с имена, дати, за да бъдем точни. Дъщеря му на Ленко като се е напила пред очите му и е изгубила съзнание срещу кого ще изрази агресията си той, освен срещу екипът на Бърза помощ, дошъл да помогне", подчерта още д-р Ненков. Той определи като невъзможно да се случи идването на линейката до 17 минути, тъй като затова са необходими дължи реформи. "Това е малко като да кажеш, че няма да има зима, не знам как ще стане, но няма да има", подчерта още бившият зам.-министър на здравеопазването.

Според д-р Ненков системната грешка на нашето управление се крие дълбоко в корените на държавата и за да се справим трябва да сме активни.