Температурите падат под нулата. Очаква се тази нощ да стане минус 3 градуса, но ще бъде ясно. В ранните сутрешни часове на повече места, главно в Западна и Централна България, ще се образува слана, а около водните басейни и в котловините ще има мъгла.През деня ще бъде слънчево. В Източна България ще духа до умерен северен вятър. Минималните температури ще стигнат плюс 2 градуса, а максималните в повечето места ще са между 11° и 16°. В София - около 13, прогнозират от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 11° и 14°. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала. Температурата на морската вода - 16° - 18°.

И над планините ще бъде слънчево. Ще духа умерен, по най-високите части - до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

В неделя и понеделник ще преобладава слънчево време. Разкъсана висока и средна облачност ще има над Югозападна България. Все още ще е сравнително студено и сутринта отново на места в низините и затворените котловини ще има слана, а около водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури ще се повишат още малко.

Във вторник и минималните температури ще се повишат. Ще има разкъсана облачност, без валежи.