Бившата първа дама на Франция Сесилия Атиа разкрива как след раздялата й с френския президент няколко нейни приятелки сменили съпрузите си в отчаян опит да станат следващата първа дама, но Карла била първа.

55-годишната Сесилия наблюдавала дръзките опити на нейни близки да се доближат до свободния френски президент. Но надеждите им били смазани, след като Никола Саркози се ожени за Карла Бруни след романтична вихрушка, продължила само 80 дни.

В автобиографията си "Желание за истина" бившата първа дама споделя, че се е почувствала принудена да се откаже от 11-годишния си брак, защото след победата на изборите през 2007 г. била "малко забравена" от съпруга си.

"Странно е, пише тя, че този напълно спокоен човек в личен план, който никога не е повишавал тон у дома успя да проектира толкова импулсивен обществен имидж. Често медиите коментират, че Атиа е била движеща сила, която винаги е стояла и напътствала Саркози, с когото има 16-годишен син. "Противно на това, което пишеха за мен, никога не съм се опитвала да влияя на съпруга си. Никога не съм го съветвала да поеме в една или друга посока", казва тя.

Тя описва раздялата си с Никола Саркози като абсолютно лична стъпка. "Това, което се случи с нас, е нещо тривиално... Но все пак съпругът ми беше президент на Републиката. Не бих казала, че съм проявила смелост, просто трябваше да го направя, за да бъда в съгласие със себе си", споделя бившата първа дама на Франция.