Парти център 4-ти км в София отново е мястото, което събира хиляди почитатели на татусите, пиърсинга, готината музика и шоу, което ще надмине и най-големите очаквания.

Десетки студиа от страната и чужбина ще се представят на традиционния за есента Tattoo Fest Sofia 2013. Тази година е 12-ото издание на фестивала, който ще се случи на 5 и 6 октомври, съобщиха организаторите.

Както винаги досега, най-добрите професионални студиа ще работят на място и желаещите ще могат да си тръгнете с хубава, професионално направена татуировка. Освен български майстори-татуисти на феста ще работят и много чуждестранни артисти. Конкурси за татуировки в различни категории ще ни покажат докъде са стигнали в развитието си татуистите. Много музика ще радва меломаните, организаторите от Inkydragon отново ще "дадат рамо" на млади и обещаващи групи - PIRANHA и THIS BURNING DAY. Тематичен музикален DJ сет ще поднесат от момчетата от Rockabilly.bg - rock`n`roll & vintage culture в България и по света. Най-татуираният готвач в България ще представи страхотно японско кулинарно шоу. Смелчаци от публиката ще имат възможност да дегустират ястията на ресторант "Miyabi".

Конкурс за Мис TATTOO ще събере на сцената най-красивите момичета с татуировки. Традиционно забавление на фестивала е Арт фюжън - съвместна работа на няколко татуисти, които творят в различни стилове. Заедно те смесват стил, техника и концепция в нещо съвсем различно и все така хомогенно. В малката зала на парти център 4 км ще можем да видим изложба с картини от TATTOO FEST SOFIA 2012. Калиграфско шоу от Макси (Volt skateshop) отново ще събере ценителите на изкуството. Този път ще бъде представен и малък спектакъл с модели, а организаторите обещават "необичайно и все така естетско преживяване".

Екстравагантни модели ще представят ревю на готик магазин Gorgon. Красиви танцьорки ще забавляват присъстващите с изящно изпълнение на готически бели денс. Накрая, но не на последно място за любителите на екстремното, ще има зрелищно представление от Miss Vanity. Тя представя взривяващо огнено шоу - играе с огъня, гълта запалени факли, танцува. Накрая, заедно със сценичния си партньор Аги ще изнесат истинско freakshow с пиърсинг на живо.