В североизточната част на Латинска Америка, в горите на Суринам, учени откриха 60 нови вида животни. "Находките" са направени в труднодостъпни гори на границата с Бразилия, съобщи представител на изследователската организация Conservation International Тронд Ларсен.
"Целта на научната експедиция , която продължи три седмици, беше да се направи каталог на съществата, които обитават девствените гори на югоизток от Суринам, и да се проучат запасите от прясна вода", и проучване на прясна вода, споделя ученият в интервю за АП.
До момента със сигурност са идентифицирани шест нови вида жаби и единадесет нови вида риби. Екипът все още обработва огромното количество информация, натрупано по време на експедицията в джунглата. Според изследователите, пълната информация за резултатите от експедицията ще бъдат обявени по-късно .
През месец август зоологическо откритие бе направено в Еквадор . Там американски учени откриха нов вид бозайник от семейство мечки. След преглед на зъбите, черепа и кожата на животното, учените стигнаха до заключението, екземплярът е уникален. Той е с размерите на енот, има муцунка на плюшено мече и експертите го нарекоха олингото. Бозайникът живее в планините на Еквадор и Колумбия.