“Могат да ми повдигат каквито си искат обвинения, но ще ги платят с лихвите до стотинка. Включително и тези, които ми отправят обвинението, защото пак го казвам – това е частна поръчка, ползвайки държавата, за да унищожават компанията”, каза собственикът на "Риск инженеринг" Богомил Maнчев пред медиите на излизане от Столичното следствие. Срещу него бяха повдигнати обвинения за помагачество във връзка с длъжностно присвояване по консултантски договор за АЕЦ "Белене".С обвинение са и изпълнителният директор на компанията „Уорли парсънс"Събин Събинов, както и шефът на НЕК Иво Лефтеров. Обвинението срещу тях е за длъжностно присвояване, като според прокуратурата Манчев е бил помагач и подбудител за това шефът на НЕК да присвои 8 милиона лева държавни пари.

“Много е важно всички, които имате договори да знаете, че утре могат да повдигнат обвинение срещу вас, че имате договори”, заяви още Манчев.

Според него виновни за ситуацията са и тримата последни министри на икономиката и енергетиката. “Когато има постановление на Министерски съвет, държавата трябва да разпореди на своя министър на икономиката, който пък трябва да издаде писмена заповед. Първо е бил Добрев, в последствие е бил Василев и сега е Драгомир Стойнев. И тримата носят отговорност. Могат да ми повдигат каквито си искат обвинения, но ще ги платят с лихвите до стотинка. Включително и тези, които ми отправят обвинението, защото пак го казвам – това е частна поръчка, ползвайки държавата, за да унищожават компанията. И за да падне по-лесно Арбитража, той е на 25 октомври. Там няма кой да защити държавата!”, каза Богомил Манчев.

Адвокат на Манчев е Менко Менков, който в момента защитава и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.
Спорен него обвинението е "много странно". “На неустановени дата и място, Манчев и директорът на "Уорли Парсънс" са подбудили и подпомогнали директора на НЕК да присвои "някакви пари". Това е изключително странно”, каза Менков.

Според Манчев министерското постановление няма никакво отношение към търговските договори. "По Закона за устройство на територията на държавата ние не можем да напуснем площадката. Длъжни сме да направим акт 10 на нашия клиент, който е НЕК, и чак тогава можем да напуснем площадката", каза собственикът на "Риск инженеринг".