Новоизбран евродепутат от Партията за независимостта на Обединеното кралство (UKIP) призна, че за бизнес си е наел на работа десетки източноевропейци и филипинци, защото не е намерила по-подходящи местни кадри, предаде БНР.

Натан Джил, който беше избран от привържениците на UKIP да представлява Уелс в Европейския парламент, призна, че фирмата му е взела на работа източноевропейци и филипинци при лоши условия, но смята, че това не е в противоречие с антиимиграционната политика на неговата партия.

Джил е управител на няколко домове за социални грижи и има семеен бизнес, който подпомага местната община. Той призна, че наемането на чужденци може да не изглежда добре за политик, който се застъпва за антиимиграционната политика на UKIP, но неговата семейна фирма не е успяла да намери местни хора, които да свършат работата.

Новият евродепутат освен това е подчертал, че партията му не иска да спре всички имигранти, а само да ограничи бройката. По повод на настаняването на работниците в мирезни жилища, той каза, че това е само временна мярка, докато те си намерят нещо по-подходящо.

Джил дори заявява в интервю за местния вестник "Уестърн мейл", че завижда на работниците за осигуреното им качество на живот, тъй като им удържал само 50 паунда седмично за престоя, при положение че те заработвали 200-300 паунда.