Подготовката за излизане може да отнеме на жените доста време, а ново проучване изчисли точно часовете, които са необходими на нежния пол за разкрасяване.

Една четвърт от британските жени се приготвят за работа или вечерно излизане между 20 и 45 минути, което се равнява на 21 часа на месец. А това занимание никак не е евтино. Средният разход на дамите за козметика достига 100 паунда месечно за коса, кожа, нокти, включително посещение на фризьор, маникюрист и процедури за лице.

Една пета от жените признават, че са отменяли среща, заради лошия начин, по който изглеждат. Но освен за външната естетика, момичетата се грижат и за вътрешната си красота. 70% от британките пият витамини и други добавки за по-красива коса, лице и нокти.

Участничките в анкетата казват, че заради съвременния начин на живот те са принудени да изглеждат винаги "готови като за пред камера". Най-вдъхновяваща в това отношение е херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън, следвана от Хелън Мирън и Гуинет Полтроу, които са известни с естествено красивия си външен вид.