Жълт код е обявен за 4-ти октомври в седем области на Западна България заради ниски температури, съобщиха от НИМХ.

Кодът е в сила за областите София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Врачанска, Видинска и Монтанска. В тези области в ранните сутрешни часове ще бъде доста студено с температури около и малко над нулата и ще се образува слана. За останалата част от страната обявеният код е зелен.

Облачността ще продължи да намалява, над по-голямата част от страната до ясно време. Повече облаци ще останат над централните райони. В Източна България ще духа слаб, по морския бряг умерен северен вятър. Ще бъде студено време с минимални температури между 0° и 5°, по южното крайбрежие на морето до 8-9°, в София около 1°. На отделни места в западната половина от страната ще се образуват слани. В сутрешните часове на места в Западна и Централна България ще се образуват краткотрайни мъгли.

През деня ще има и увеличения на облачността, по-значителни над централните и източни райони от страната, но само на отделни места ще превали слабо. В Източна България ще духа слаб до умерен, а по морския бряг временно и силен северен вятър. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в крайните югозападни райони до 16°, в София около 10°. НИМХ предупреждава, че времето е потенциално опасно.