Полицията разгада мистерията около трупа, открит в средата на май, омотан в найлонов чувал и натикан в кладенец край село Медковец. Мъртвата е 25-годишна жена, обявена за издирване през октомври миналата година. Н.Б. е била убита. Убиецът – съпругът на жертвата, е арестуван.

Прибран е зад решетките за 72 часа. Според разследващите наблюдаващият прокурор ще поиска постоянна мярка „задържане под стража” за 29-годишния П.Л.Ш. Той е убил жена си с камък, съобщава "Конкурент".

Всичко се случило на 30 септември миналата година. П.и Н. нямат сключен брак, имат три деца и живеели в постоянни скандали. Най-вероятно поредният скандал е станал причина мъжът да се развилнее, да грабне камък и буквално да строши главата на жена си. После омотал бездиханното й тяло в найлони, натоварил го на каруцата и посред нощ го откарал извън селото.

Пред полицаите убиецът е направил пълни самопризнания и разказал, че дълго обикалял докато открие място, където да скрие мъртвата си жена. Така попаднал на отдавна забравен кладенец на средата между селата Аспарухово и Медковец. Там натикал трупа на жена си и се върнал в селото.

Две седмици по-късно сестрата на 25-годишната жена съобщила в полицията за изчезването й и поискала тя да бъде обявена за издирване.

Тялото на убитата Н.Б. беше открито случайно от земеделци. Хората обработвали нива, свършили водата и решили да опитат да извадят от кладенеца. Вместо вода обаче от там излязло полуразложеното тяло на младата жена.

Разследването по случая продължава