Италианската кинозвезда Клаудия Кардинале прекарва няколко часа в полицията преди 2 седмици. Отива на разпит пред органите в Кретей - град на около 11 км от центъра на Париж. Там Кардинале трябва да обясни защо е запалила цигара на летище "Орли" във френската столица, а след това е ударила и шамар на една от стюардесите.

Новината съобщава в последния си брой френското издание на "Клозер". Това е същото списание, което в началото на годината разкри предполагаемата връзка между актрисата Джули Гайе и френския президент Франсоа Оланд.

Та по-миналата неделя 76-годишната Кардинале чака нетърпеливо във ВИП салона на летището. Полетът е до Мавриций, а оттам трябва да отиде в Гранд бей - туристическия център на острова, където се намират най-добрите хотели и ресторанти. От 5 г. там се провежда театрален фестивал, който подкрепя младите артисти в страната. Тази година той е между 27 май и 1 юни, а Кардинале е председател на журито.

Докато е още на летището, Кардинале пали цигара. Във Франция пушенето на обществени места е абсолютно забранено. Точно това казва и една от стюардесите. Актрисата се вбесява и удря шамар. Персоналът се обажда в полицията и минути по-късно Кардинале е арестувана и откарана за разпит в Кретей. Сега преписката за инцидента е прехвърлена на прокуратурата.

Пушенето е порок, който Кардинале научава от Лукино Висконти по време на снимките на "Роко и неговите братя". Лентата е от 1960 г. и оттогава Кардинале никога не е спирала цигарите.

Във филма на Борис Десподов "Имало едно време на Запад" (Once Upon a Time in the West) Кардинале пуши от началото до края, тъй като играе самата себе си. Премиерата на българската лента се очаква в началото на 2015 г.