При един следващ парламент партиите, които ще намерят място вътре, ще са същите - ГЕРБ, БСП и ДПС. Но тогава не се знае дали ще има партия като "Атака", която да показва на всички медии и на цялото общество какво всъщност те вършат. Тогава ще го правят скрито, потайно, тихичко и никой няма да разбере какво правят.

Така депутатът от "Атака" Илиан Тодоров отговори на журналистически въпрос в парламента кога партията му ще предизвика предсрочни избори, за да свали от власт БСП, ДПС и ГЕРБ. Според формацията на Волен Сидеров истинската тройна коалиция е между останалите три партии в парламента, които се карат за властта, но заедно отхвърлят истинските въпроси от национално значение.

Тодоров се позова на последните социологически проучвания. Запитан дали това означава, че партията му се страхува, че при нови избори няма да влезе в парламента, той отговори: "Напротив. Но няма да има кой да ви каже, както сега, какво се случва най-малкото в комисиите. Защото същите тези партии, както го крият, така утре вече няма да има и кой да ви каже какво се случва. Ще бъдете абсолютно манипулирани."

Помолен още веднъж да уточни дали твърди, че "Атака" не иска избори, защото знае, че няма да влезе в следващия парламент, Тодоров заяви, че не е казал такова нещо и не трябва да бъде изопачаван.

По думите на Димитър Димов, също депутат от партията на Волен Сидеров, днешното попълване на парламентарни делегации показало ясно новата тройна коалиция между БСП, ДПС и ГЕРБ. В него трите партии гласували да бъдат изгонени представителите на "Атака" от международните делегации, а БСП и ДПС гласували тези места да бъдат заети от депутати от формацията на Бойко Борисов.

Димов припомни, че групата на "Атака" е гласувала против кандидатурата на Четин Казак (ДПС) за председател на делегацията в парламентарната асамблея на НАТО, а депутатите от ГЕРБ са напуснали залата, не са се включили в гласуването и така вместо също да гласуват "против", са позволили Казак да бъде избран с гласовете на ДПС и БСП. Това показвало, че трите партии с видна предварителна уговорка гласуват заедно решенията си в Народното събрание.

По същия начин БСП, ДПС и ГЕРБ действали заедно, за да отхвърлят предложението на "Атака" за обявяване на неутралитет в случай на военни действия в Сирия. Точката беше предложена за обсъждане на заседанието за вчера в рамките на т.нар. ден на опозицията. Според парламентарния правилник за заседанието всяка първа сряда от месеца парламентарните групи могат да правят предложения, които задължително влизат в програмата. Вчера обаче времето не стигна за искането на "Атака", а днес председателят на парламента Михаил Миков (БСП) заяви, че точката е била за сряда и на днешното заседание няма да бъде разглеждана. По същия начин отпадна и предложението за обсъждане на Закона за обществените поръчки, влязъл по искане на ДПС.

Според Илиан Тодоров ГЕРБ, БСП и ДПС на вчерашното заседание на Комисията по европейските въпроси са дали ясен сигнал,че няма да подкрепят налагането на мораториум върху продажбата на земеделски земи на чужденци до 2020 г. Във вторник обаче на пресконференция депутатът от ГЕРБ Десислава Танева заяви, че партията ѝ ще подкрепи предложението за удължаване на забраната, която изтича през 2014 г.

Според проучване на "Алфа Рисърч" от 19-25 септември, ако изборите са днес, за "Атака" биха гласували 1.6% от всички българи, което подрежда партията на шесто място след НФСБ. Изследване на "Галъп", направено между 12 и 19 септември, ѝ отрежда 2.7% и четвърто място.