Истински тиймбилдинг организираха за своите категории Саня и Заки. Двамата ще влязат в пряка конкуренция в първия лайф довечера, когато техните групи – момчетата и момичетата, ще излязат на голямата сцена и ще се борят
да продължат напред в шоуто.

За да нахъсат своите финалисти, Заки и Саня приложиха различни стратегии – Заки заведе момичета на специална вечеря, а Саня заведе момчетата „в кухнята” на продуцентския бизнес. Половинката от дует „Авеню” толкова се вълнува за първия лайф на своите таланти, че е посветил почти цялото си време на тях – миналата вечер Заки присъства на тяхната репетиция до 02.00 ч. през нощта, за да е сигурен, че Нелина, Таня, Теди и Ана-Мария ще са отлично подготвени.

Истински тур във „Вирджиния рекърдс” пък организира Саня за момчетата. Управителят на продуцентската компания реши да им покаже колко много работа и труд стои зад успеха на всеки артист – как се подбира песен, колко голям екип от специалисти работи за тях и други детайли от кухнята. Саня организира за своя отбор и допълнителни ежедневни репетиции по вокална подготовка и сценично поведение с някои от музикалните спецове, с които работи, които им дадоха ценни напътствия за първия лайв. Какво от това, което са видели, са усвоили, ще разберем довечера, когато Мартин, Наско, Иван и Георги ще се борят за симпатиите на зрителите.
 
Вечеря или репетиции и тур зад кулисите на музикалния бизнес е по-печелившият подход? Момчетата или момичетата ще се представят по-добре? От коя категория ще бъде първият отпаднал? С каква песен и сценография ще впечатлят участниците? Отговорите довечера – в първия лайф концерт на X Factor – от 21.00 ч. по Нова ТВ.