Първият сняг вече е факт. Oт камерите в ски зоната Маркуджик на Боровец е видно не само, че има снежна покривка, но на места тя е солидна. През нощта ще има значителна облачност и на места, главно в западната половина на страната ще превалява дъжд. Минимални температури между 2° и 7°. Утре облачността ще е разкъсана, значителна над Западна България и североизточните райони, където на места ще превали.
В следобедните часове облачността ще намалява, по- чувствително над южната половина от страната. Максимални температури между 8° и 13°, прогнозира НИМХ към БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, намаляваща в следобедните часове. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максимални температури 9°-11°. Температурата на морската вода е 17°-18°. Вълнение на морето 2-4 бала.

В планините ще има разкъсана облачност, значителна преди и около обяд. Билата често ще са в мъгла. Над 1500-1600 метра, ще превали слаб сняг, в по-ниското - слаб дъжд. Вятърът ще бъде от северозапад - умерен до силен. В следобедните часове облачността ще намалява. Максимална температура на 1200 метра - около 4°, на 2000 метра - около минус 3°.

През нощта срещу петък облачността над много райони ще намалее; в западната половина вятърът ще отслабне и там сутринта ще има условия на места да се образува слана. През деня ще има временни увеличения на облачността, вятърът и в източните райони ще отслабне.

В събота ще е почти тихо, сутринта ще е студено и слана ще има на повече места. През деня ще бъде предимно слънчево и малко по-топло. В неделя също ще преобладава слънчево време, над Югозападна България с разкъсана, средна и висока облачност. Над източните райони вятърът ще се ориентира от изток и ще има и ниска облачност. Дневните температури ще продължат да се повишават.