БСП, ДПС „Атака” държат всички властови лостове – ДАНС, МВР, заяви Бойко Борисов пред журналисти в парламента на въпрос дали ще подкрепят искането на Реформаторския блок за касиране на изборите.

"Мая Манолова направи Изборен кодекс – изведнъж искат касиране на изборите, а кой ги е провалил тогава? Кой прави Бобов дол? Кой допусна тези платени наблюдатели? Те. Да ги касират, ще ги бием още повече”, допълни още той.

Лидерът на ГЕРБ предложи да бъде внесен закон, подкрепен от партията, в който фамилия Станишев да се определи по жизнен пост – „висок, царствен за вечни времена”, заяви Борисов.

„ГЕРБ ще го подкрепи да намерим длъжност на това момче да мирне, защото не може да стане в партията си пръв. Не може да спечели избори, а иска да е пръв в държавата. Само за да ни освободи от тежестта си всеки ден да се занимаваме с касиране на избори, с подобни смехотворни твърдения от тяхна страна, съм готов да подкрепя закон за пожизнено за фамилията място, да им се даде резиденция и да си живеят царски”, обясни Борисов.

Финансовото състояние на държавата Борисов коментира така: „Към момента пасивът в държавата е огромен, дефицитът е огромен, затова те искат отново да теглят нови заеми, докато избягат. След като избягат, да казват – ние помните ли нещо увеличавахме. Още първия ден на следващото правителство трябва да се вдигне пенсионната възраст, трябва да се направят съкращения, да се връщат заеми с лихвите. Това не е честно към следващото правителство, което се прави в момента. Нима тези хора не говореха, че ГЕРБ прави контрабанда? А сега е огромна и дефицита е огромен”, каза още Бойко Борисов.