28 депутати от БСП помогнаха на „Атака” да събере необходимите подписи, за да внесе искане за касиране на вота. Подписката вече е внесена в деловодството на Коституционния съд.

От "Атака" са категорични, че "при провеждане на изборите са допуснати съществени нарушения на Изборния кодекс, които са довели до тяхното опорочаване и незаконосъобразност."

„Присъединих се към подписката, защото считам, че имаше достатъчно сигнали за контролиран вот, за опити за организиране на избиратели”, заяви пред bTV депутатът от БСП Борис Цветков. Той напомни, че имало и сигнали за огромни съмнителни ресурси на някои партии.

По думите му обаче Бобов дол не е пример за контролиран вот, защото там БСП традиционно получава най-силна подкрепа. На въпрос защо социалистите не са внесли искане за касиране на вота, Цветков заяви, че вчера е бил последният срок и не е важно кой е инициирал жалбата.

От парламентарната група на "Атака" не са се подписали само Волен Сидеров и заместника му Десислав Чуколов.

От ПГ на "Коалция за България" са се подписали 28 депутати: Борис Цветков, Иван Иванов, Атанас Пъдев, Таско Ерменков, Георги Андреев, Таньо Киряков, Атанас Замфиров, Евдокия Асенова, Деян Дечев, Лазар Попов, Добрин Данев, Сияна Фудулова, Георги Мърков, Петър Дулев, Жара Пенева,Васил Антонов, Георги Кадиев, Кирил Добрев, Пламен Желязков, Кирчо Карагьозов,Захари Георгиев, Пенко Атанасов, Йордан Младенов, Алекси Алексиев, Димитър Горов, Калин Милчев, Минчо Христов,Явор Куюмджиев.