Не с един, а с цели два старта ще започнат големите концерти на X Factor този четвъртък и петък (03 и 04 октомври, 21.00 ч.). За първи път в световната история на шоуто продуцентът Магърдич Халваджиян сменя правилата.
Стартът на концертите на живо ще протече в два дни и ще бъде съпроводен от две елиминации и двама изгонени. За тази промяна екипът на шоуто получи специално разрешение от FremantleMedia. Първите, които ще излязат един срещу друг, утре, 03 октомври, ще бъдат момчетата и момичетата. Представени чрез техните ментори, конкуренцията ще бъде между Саня и Заки. Участниците, събрали най-малка зрителска подкрепа, ще излязат на сцената за втори път – те ще се явят на елиминации, за да се борят за оставане в шоуто, като само един от тях ще продължи напред. Един изгонен ще излъчи и вторият лайф концерт в петък, когато най-добрите приятели Любо и Мария ще се превърнат в конкуренти. На сцената ще излязат именно техните категории – момчета и момичета над 25 години и групите и дуетите. 

Смяната на правилата започна още във вчерашния епизод, когато бяха излъчени не 12, а... 16 финалисти. Журито единодушно реши, че четирима души заслужават втори шанс и върна по един участник в категория. Така палитрата от музикални таланти включва кандидати от 15 до 62-годишна възраст, две двойки близначки, две групи – Lollipop и The New Way, баскетболист-рапър, двойник на Рафи, латино инструктор и участници, готови на всичко за победата. 

Какво ще видим в първия голям концерт утре, 03 октомври, когато войната между половете ще премине и на музикалния фронт – момчета срещу момичета. Ще разберем как протече срещата на двете категории със световноизвестната оперна прима Монсерат Кабайе. Какво ги посъветва и дали са усвоили нейните съвети? И още – компилация между рап и гайда, пълна промяна за Таня... и специално цвете, от което ще излезе най-малката участничка. Именно заради него стилистът на шоуто Кремена Халваджиян поръча стотици метри плат и прекара цели дни в разглеждане на каталози от цялата страна.