Русенец попаднал в мрежите на некоректен търговец в prodavalnik.com. На 17 септември Комисията за защита на потребителите съобщи за две жалби срещу
Георги Иванов от кв. "Орландовци, който" предлагал за продажба с обява в сайта комплект за диагностика на автомобил - Интерфейс (кабел) Opel OP-COM фърмуер 1.44, а впоследствие доставъл на клиентите само кабел.

Единият от потребителите твърдеше в жалбата си, че е получил пратка с половин метър кабел за интернет, а другият – около 20 см. двужилен кабел.
Офертата е публикувана на адрес: http://prodavalnik.com/interfeys-kabel-opel-op-com-frmuer-1-44-i30897139, но съществува обективна възможност същото лице да разпространява търговски предложения за този и други продукти в повече сайтове за продажби.

Търговецът е издирен и възстановява парите на подлъганите купувачи, съобщи пострадалият русенец. Той подал жалба в полицията срещу Георги Иванов и получил обаждане от него с извинение и ангажимент да върне сумата. Ако има и други пострадали, да постъпят като мен, призовава клиентът от Русе.