Известният италиански актьор Джулиано Джема, който намери смъртта в катастрофа снощи, е починал в линейката на път за болницата в "Чивитавекия". Реаниматорите напразно са се опитвали да върнат 75-годишната звезда към живота. Актьорът е пътувал с "Тойота Ярис", когато на Виа дел Сасо се е сблъскал с мощно БМВ. Още двама пътници в колата, единият от които синът на Джема, са ранени от катастрофата.

Звездата от редица уестърни е планирал вечеря с приятели в рибен ресторант, недалеч от дома му в квартала на Рим "Черветере". Преди това той се забавлявал в игрална зала.

Джема навърши 75 години на 2 септември. Прочу се с ролята си на "Гринго" от италианските "спагети" уестърни. Роденият през 1938 г. в Рим Джулиано Джема започва кариерата си в киното на 18-годишна възраст като каскадьор. След няколко малки роли и няколко дублажа, става главен герой в много филми в най-различни жанрове. Той играе в над 100 филма в киното и телевизията, които варират от приключенски комедии до исторически филми.

Италианските медии пуснаха обширни материали за починалия актьор, в които акцентират върху кариерата му на уестърн-актьор с емоционални заглавия: "Сбогом, Джулиано Джема". Единствено изданието "Месаджеро" публикува снимки от катастрофата снощи.