Бившият финансов министър и вицепремиер в кабинета "Борисов" Симеон Дянков е назначен за ректор на Руската икономическа школа (РЭШ).

Вчера се състоя 42 заседание на Борда на директорите на РЭШ. Основният въпрос в дневния ред беше избора на нов ректор на университета. Бордът на директорите взе решение да назначи на този пост Симеон Дянков.

"С идването на Симеон Дянков очакваме преди всичко подобряване на качеството на нашите образователни програми, нов импулс в научните изследвания, укрепване на международната репутация на университета. Нови перспективи ще се открият и в развитието на връзките с най-добрите университети в Източна Европа и страните от близката чужбина", заяви председателят на Борда на директорите на РЭШ Максим Бойко.

Основната задача на Дянков ще бъде осъществяването на стратегията на университета в съответствие с неговата мисия и приоритети за развитие. Ректорът на РЭШ отговаря за оперативната дейност на висшето учебно заведение и се подчинява директно на Борда на директорите. Дянков, в качеството си на ректор, също е влязъл в Борда на директорите на мястото на Станислав Анатолиев, който беше негов предшественик.