По време на днешното предаване на Милен Цветков по Нова телевизия водещият помагаше пред цяла България на своя репортер. В подлеза на Софийския университет репортерът Даниел правеше анкета дали хапчетата за отслабване помагат. В опита си да спре забързаните граждани Дани правеше чудеса от храброст да намали отказите и да намери поне някой, който да отговори на въпросите му.
Преди Милен Цветков да го скастри, дама, която бе поспряла пред камерата на Нова телевизия, го прикани да си каже въпроса накратко, което получи одобрителните усмивки на водещия и гостите в студиото.

От разговора в студиото стана ясно, че с хапчета не може да се отслабне. "Трябва да има умереност - хранителен режим, движение, начин на живот, заяви гостенката Мая Попова.

Психологът д-р Светлана Бояджиева разказа, че нейната помощ са потърсили вече три момичета след като са изпили 2-3 таблетки за отслабване. При употреба на таблетки за намаляване на теглото се отключват психози. Хапчетата са опасни за психическото и за физическото здраве. Прибягването към хапчета е при някаква кампанийност, когато човек е решил бързо да свали тегло, каза тя.

"Гладуването има автопристрастяващ ефект. В гладуващият мозък се отделят ендорфини, които водят до пристрастяване. Когато се прекалява с двигателната активност, също се създава пристрастяване, което води до абстинентни прояви. При комбинация от повишена двигателна активност и гладуване има двойно по-голяма опасност", каза Бояджиева. Проблемът е, че се наложиха стандарти за жените, които са несъвместими с биологичните размери, каза тя.

В края на предаването след зрелищния репортаж Милен Цветков попита репортера си: "Даниеле, на какви хапчета си ти?", на което получи 100-каратова усмивка в ефир.