Петима криминално проявени русенци са задържани за извършени от тях кражби в периода 24-27 септември. Сред тях са две хлапета, уличени в разбиване на магазинче за пакетирани стоки, цигари и безалкохолни в партера на блок по „Александровска“. Кражбата в лавката стана в нощта срещу неделя. Тогава оттам бяха задигнати 100 лева на монети, 100 кутии цигари и много шоколади и безалкохолни напитки за общо 800 лева. В понеделник служителите от Първо РПУ са заловили 18-годишният К.Ю., А.В., на 22 г., и непълнолетно момче. И тримата са с регистрации за други кражби. В хода на разпитите станало ясно, че престъпното трио е отговорно и за разбит монетник на кафе автомат на същата улица, откъдето са задигнати 200 лева на стотинки.
В ареста са прибрани и осъжданите Д.П. и С.К., съответно на 26 и 27 г., които задигнали две колелета от складово помещение в блок по ул.“Епископ Босилков“.
Задържани са и 18-годишните крадли В.Т. и С.М., които в неделя вечерта сложили в чантите си парфюми, тоалетно мляко, шампоан и дъвки за общо 30 лева от рафтовете на голям магазин в „Дружба 3“, но „пропуснали“ да ги платят на касата. Камерите обаче ги засекли и охраната ги задържала.