Мерт Мехмед, който през април уби 24-годишната Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда, беше осъден за кражба на прахосмукачка и телевизор. Престъплението е извършено в края на януари тази година в заведение в Джебел, а по цени на съдебната система откраднатото е на стойност 538 лева, съобщава "24 часа".
За кражбата двойният убиец получи условна присъда от 1 година с 3-годишен изпитателен срок от районния съд в Момчилград. Това е третата присъда за криминални престъпления, извършени от Мерт преди двойното убийство. Според магистрати предстои срещу 18-годишния килър да бъдат заведени още дела за кражби.

Мерт Мехмед, станал известен като Касапина от Джебел, беше задържан от полицията на 27 април и обвинен, че е заклал с брадва Джейлян и дъщеричката й в дома им. По признания на убиеца мотивът му да извърши престъплението е отново кражба. От апартамента на жертвите си Мерт беше задигнал 300 лева и 2 мобилни телефона.

Разследването на убийството продължава и се очакват резултатите от голям брой експертизи. При задържането на Мерт направи пълни самопризнания, а полицията съобщиха, че срещу него има 13 сигнала и 5 висящи дела за кражби.