Националната телефонна линия за деца помогна за установяване на самоличността на децата, записани че пушат цигари във видеоклип, разпространен в социалните мрежи.

Бащата на едното от тях се обади днес на безплатния телефон на Държавната агенция за защита на деца (ДАЗД) 116 111, обясни че записът е направен от майката и поиска съдействие, съобщиха от агенцията. Веднага след обаждането Държавната агенция за закрила на детето сезира дирекция "Социално подпомагане" по местоживеене на децата, която да извърши проверка на условията, в които те се отглеждат. Бащата бе насочен към съответната дирекция, където той се яви доброволно с децата. По искане на ДАЗД Дирекция "Социално подпомагане" Оборище започва работа по случая.

Видеоклип, направен с мобилен телефон, показа как майка поощрява двете си малки деца да пушат. В клипа се вижда как жената поощрява двете си деца, които видимо са на около 2-3 годишна възраст, да пушат цигари и да пият кафе. За броени минути видеото предизвика възмущението на хиляди хора в интернет.