Тази пролет се навърши една година от смъртта на 10-годишния Ангел, който почина, покосен от ток в двора на училището си в хаджидимосвкото село Копривлен.
Детето играело на топка с приятели, когато се хванало за училищната ограда, по която в този момент течал ток от скъсан кабел. Повече от година близките на детето търсят справедливост от съда, но така и не я получават.
Виновни за смъртта все още няма, има само експертизи.
10-годишният Ангел Капсъзов е покосен от токов удар в училищния двор, докато рита топка с приятели на 19 май 2013 г. Детето издъхва на път за болницата в ръцете на дядо си.
Убито е от скъсан кабел, собственост на електроразпределително дружество. Кой е виновен за състоянието на кабела обаче не е ясно.
Кой е виновен за инцидента и кой е трябвало да обезопаси района около училището, за да се избегне тази трагедия - на тези въпроси роднините на малкия Ангел търсят отговори вече повече от година, до момента безрезултат.
От прокуратурата в Благоевград обясниха, че разследването по случая продължава. Вече има няколко изготвени експертизи. Повдигнатото обвинение, обаче си остава срещу неизвестен извършител.