„Не броя до 10, още на 3-4 съм бум”, това признава Саня Армутлиева в най-новия брой на сп. EVA. Именно тя краси корицата на изданието, пренасяйки върху страниците му своята свръхемоционалност и заразяващо неспокоен дух.
Устремена винаги към най-доброто, чаровно къдрокоса, лудо влюбена в мъжа си и вечно търсеща – това са основните щрихи, които характеризират съдията в X Factor – Саня Армутлиева. Заобиколена в бизнеса си основно от влиятелни мъже и подхождаща към работата си с твърда, мъжка ръка, Саня неслучайно застава начело на момчетата в музикалния формат. На страниците на сп. EVA тя разказва не само за предизвикателството да бъдеш ментор и жури, но за първи път повдига завесата пред личния си живот. „Огромен късмет е да прекарваш живота си с някой, който е толкова много твоето момче, а ти си толкова много неговото момиче”, с тези думи тя говори за връзката със съпруга си Тим, с когото са вече 15 години заедно. „Не аз го открих, а той откри мен”, допълва тя и не се страхува да признае, че освен нея, още 3 жени са влюбени в него – майка й и двете й дъщери Маргарита (13 години) и Алма (10 години).  
И ако Тим е съпругът, допълващ жената Саня Армутлиева, то друг мъж – Майкъл Кунстман, е личността, оказала най-силно влияние върху професионалиста Саня Армутлиева. Кои са нещата, на които я е научил и към които тя винаги ще се придържа? Кой е най-важният капитал в музикалния бизнес и кои бизнес правила действат безапелационно и в личния живот? И още – спомени за приятна семейна вечеря с Том Джоунс до късно през нощта, за сладък разговор с Шаде преди концерта й в София и за едно незабравимо турне със Стинг, за когото тя казва просто „прекрасен е”. Всички тези истории Саня разказва единствено на страниците на новия брой на сп. EVA.
В ролята на съдия в X Factor, ще я видим отново утре, 01 октомври, когато ще станат ясни финалистите във втория сезон на музикално шоу №1 в света.