Една от баскетболистките, които направиха сериозно впечатление с играта си по време на традиционния международен турнир „Русчук“ бе състезателката на „Сфънту Георге“ Саманта Прахалис. Тя е родена през 1990 г. в Комак, Ню Йорк. Играе с успех за Щатския университет в Охайо в колежанското първенство. Това не е останало незабелязано от скаутите на „Финикс“ Меркюри и Прахалис става част от двукратния шампион в WNBA.
Отборът от „Сфънту Георге“ е първият й опит за изява отвъд океана и тя сподели, че все още свиква с разликите. Това бе една от причините да напусне по-рано игра в мача с „Дунав 8806“, въпреки че отново бе основен двигател на своя тим почти до края.
„Не знаех, че трябва да седна на скамейката при 5 лични нарушения, вместо при 6. Ще трябва да обърна повече внимание на тези разлики. Това е първият ми сезон в Европа. Виждам, че тук играта е по-бърза. Трябва да подаваме по-бързо. Залага се на физиката. Тепърва свиквам с тези разлики, а и мачовете на турнира „Русчук“ бяха първите ми с новия отбор“, отбеляза Прахалис.
Тя не пропусна да похвали домакините за добрата организация на турнира, както обърна внинание и на качествата на състава, който Георги Божков е сглобил за новия сезон. „Турнирът бе много добър. Феновете тук са страхотни. Колкото до отборът на домакините от „Дунав 8806“, смятам, че разполагат с много добър състав. Има точни „стрелци“, добра игра в полето и баскетболистките си подават много прецизно“, заключи Саманта Прахалис.
Най-резултатната баскетболистка в редиците на русенския отбор във финалния мач от турнира „Русчук“ Радостина Димитрова отбеляза, че мачовете са били много полезни за подготовката им за новия сезон.
„Получи се добър турнир. Всеки даде всичко от себе си за победата. Ние спечелихме „Купа Русчук“, което е добре за новия отбор на „Дунав 8806“. Вървим в правилната посока. Показваме го с всеки следващ мач. Има още върху какво да работим, но до първия ни официален мач ще изгладим всичко“, категорична бе Димитровa.