Още с първия си епизод най-новият сериал на БНТ "Четвъртата власт" предизвика не вълна, а буря от недоволство в средите на професионалистите - актьори и журналисти. В рамките само на няколко часа социалната мрежа "Фейсбук" прегря от гневни коментари по адрес на продукцията, благодарение на която продуцентът Найо Тицин лапна над 2 милиона лева от държавната власт, срещу която цяло лято протестира...БЛИЦ подбра няколко от възможно най-меките изказвания през последните няколко часа. Сред тях има и мнения на журналисти с име и авторитет от различни печатни издания.

Веселин Плачков
Прегледах харесващите сериала... и за радост открих, че между тях няма мои приятели и се успокоих, че поне на този етап съм си подбрал правилно приятелите във Фейса! Не ми се сърдете хора, тези, които боготворите "Четвърта власт" още от появяването му на екран по БНТ, аз пък съм на другия полюс! Категорично не ми харесва! За жалост очаквах много повече!

Борис Ангелов
Безплатна реклама на Капитал...За тях безплатна. за данъкоплатеца скъпо платена. Почтено казваш...

Нора Стоичкова
И що продуцентите на Четвърта власт не попитаха някой вестник има ли отдел Разследвания? Такова чудо няма никъде. Севда и Найо никога не са работили по вестници, иначе щяха да знаят, че при нас има само крими отдели и разни свободни валенции, които черпят инфо от службите и после го преразказват от свое име във вестника.
При нас, в реалността, де.
...
Лично мен най-много ме дразни сценичният образ на фалирал борсов агент, който от Лондон се метнал направо в разследващата журналистика...Това е нелепо. Ако някоя редакция се докопа до борсов агент от Лондонското сити, макар и фалирал, моментално ще му намери по-практична употреба. Заклевам се!

И друго - аз, дето изобщо никога не съм била борсов агент и то фалирал, с мръсна газ се изнесох от професията в едно друго поле, за да не умра от глад, барабар с малкото си дете. Ало, продуцентите на Четвърта власт, наясно ли сте колко е средната заплата в Часовете, в Преса, в Сега, а? Що създавате напълно излишен ореол около журналистиката. Нито е лъскаво, нито е престижно. Просто брутално лъжете хората, каквито са и всичките ви полицейски сериали. Или и това ще го шиткате в чужбина и трябва "журналистките" ви да са лъскави като зайчета на Плейбой?

Елена Кодинова
Не, вече наистина се ядосах. Значи, разни хора, които не са написали една дописка през живота си - да не говорим за анализ, коментар или разследване - се чувстват ужасно ОК да се гаврят с чисто професионалното възмущение на хора, прекарали от 10 до 20 години в тази професия, към тъпия сериал "Четвърта власт", създаден от хора, които не са били никога на пресконференция, не са написали една дописка през живота си, да не говорим за анализ, коментар или разследване. Това е все едно леля Гицка, санитарката, да изказва мнение за медицинската страна на нещата в сериала "Д-р Хаус". Ама наистина така изглежда.

Петьо Цеков
Такааа. Гледах. В интерес на истината очаквах да е по-зле. Като изключим пълната недостоверност на редакционния бит, преекспонирането на някои от сюжетните линии и убийственото театралничене на 2/3-и от тези декламатори, останалото става

Анета Генова
Всъщност точно сега ще си проличи кой е истинският интелигентен протестиращ! Просто си казва мнението за "Четвърта власт" и...готово!:)

Веселина Седларска
Ако хората в редакциите си говореха по този начин, нямаше да им остане време да издават вестник.

Александър Симов
Офф, гледам "Четвърта власт"...Половин час се опитвам да ми е интересно...