Задържан е 34-годишен мъж за палежите на автомобили в Казанлък, съобщиха от ОД на МВР в Стара Загора.

Извършител на трите палежа тази нощ е А.И. на 34 години от Казанлък. При претърсване е дома му и у него са открити откраднатите от автомобилите вещи. Той е задържан за срок до 24 часа. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава.

Тази нощ в Казанлък за по-малко от 2 часа изгоряха три автомобила. В 00:11 ч в полицейското управление в Казанлък е получен сигнал за запален в ЖК "Изток" лека автомобил. Изпратеният на мястото екип установява, че неизвестно лице е извършило кражба на суичър от л.а. "Фиат Крома", собственост на 25-годишен казанлъчанин и е запалило предната дясна седалка, по която има петно от изгаряне с размери 25 см Х 25 см. По случая е образувано досъдебно производство. В 01:13 ч в РУП- Казанлък е получен сигнал за запален лек автомобил в казанлъшкия квартал "Изток". На мястото екипът установява, че неизвестно лице е запалило т.а. "Пежо Боксер", собственост на 19-годишен казанлъчанин. В резултат на пожара автомобилът е напълно изгорял.

Същата нощ изгаря и в "Опел Аскона", намиращ се на ул. "Илинден" 16. Автомобилът е собственост на 29-годишен казанлъчанин, като преди да бъде подпален от него са откраднати два панела от CD плеър. Благодарение на това, че пристигналият на място екип на пожарната в Казанлък за секунди успя да потуши пламъците, само вътрешната част на автомобила е изгоряла.