След три месеца рехабилитация Катерина Матеева, която бе блъсната на автобусна спирка в Пловдив, ще може да се движи сама. Това прогнозира опериралият момичето д-р Румен Бацелов, шеф на Спешна травматология към УБАЛ "Св. Георги", съобщи Plovdiv24.bg.

"Състоянието на момичето е много добро. Тя се е възстановила до степен, в която да започне рехабилитация. С лекаря, който ще води рехабилитацията, обсъдихме и всички процедури, които ще се правят. Катя е контактна и вече може да приема и посетители", коментира д-р Бацелов.

Припомняме, че преди дни тя бе изписана от УМБАЛ "Св. Георги" и бе настанена в частна клиника в града.

Д-р Бацелов подчерта, че ден след катастрофата двете бедра на Кари, както я наричат съучениците й, бяха оперирани и им бяха поставени импланти. Повече операции няма да се правят, само ще се извърши рехабилитацията.

Лекарят на Катя обясни, че лечението на момичето се осъществява по клинични пътеки и никой нищо не плаща. Единствено родителите на момичето са платили за имплантите, чиято обща стойност е около 1300 лв.

Той категорично отрече гъркът, причинил катастрофата, или семейството му, да са плащали каквото и да е около лечението на 16-годишната ученичка.