Сайтът за видеосподеляне Ю Тюб беше възстановен в Турция от властите пет дни след решението на Конституционния съд в подкрепа на отмяната на блокирането, определено като нарушаване на свободата на словото.

Турските власти, отговарящи за информационните технологии и комуникациите, отмениха забраната, която беше в сила 67 дни. Турският Конституционен съд нареди миналия четвъртък блокадата на сайта да бъде отменена. Тя беше наложена от ислямо-консервативното правителство преди два месеца, но съдът счете, че нарушава правата и свободите на хората.

Турските власти блокираха на 27 март достъпа до платформата за обмен на видеа по съображения "за националната сигурност" след разпространението на запис от конфиденциална среща на високопоставени турски представители, които обсъждали сценарий за военна намеса в съседна Сирия.

Сайтът за микроблогинг Туитър също беше блокиран през март по решение на премиера Реджеп Тайип Ердоган, за да се прекрати разпространението в интернет на записи от телефонни подслушвания, които го замесваха в голям корупционен скандал.