Окръжният съд в Добрич за втори пореден път не даде ход на делото срещу 43-годишния Тихомир К. С.

Подсъдимият е обвинен, че на 28 юли 2010 г. в землището на добричкото село Одърци е умъртвил 32-годишен мъж. Престъплението е извършено при условията на опасен рецидив. Ако бъде признат за виновен Тихомир К.С. може да получи най-тежкото наказание според българското законодателство – доживотен затвор без право на замяна.

Тихомир К.С. и жертвата му се срещнали във вечерните часове на 28 юли 2010 г. След това двамата тръгнали с автомобил "Фолксваген Голф" към бостан в землището на балчишкото село Храброво. Там се срещнали с техен познат и пушили марихуана. Около полунощ Тихомир се обадил на свои роднини, че е закъсал с автомобила си до Одърци и помолил да отидат да го издърпат с техния джип. Семейството го срещнало на разклона на с. Одърци и той ги отвел до колата си, като вървял пеш пред джипа по черен път. От поведението му личало, че е силно притеснен. Точно на мястото където била колата му по-късно са намерени костите на убития, който бил погребан от убиеца. Останките са открити на 14 октомври 2010 г. в местността "Бивака" на около 30 м. от пътя Добрич – Албена. Установено е, че причина за смъртта на 32-годишния мъж е тежка черепно-мозъчна и лицева травма от удари, нанесени с голяма сила с твърд предмет. След убийството Тихомир се укрил в Гърция и е бил обявен за общодържавно издирване.

В предходно съдебно заседание обвиненият в убийството се яви без защитник, след като четирима адвокати отказаха да го защитават. Петчленният съдебен състав му даде възможност да си намери адвокат, като същевременно разпореди Адвокатската колегия – Добрич, да му определи служебен защитник. И на второто заседание Тихомир К.С. не бе упълномощил процесуален представител. Служебният защитник пък обясни, че ползвал годишния си отпуск и не се запознал с делото, поради което не може ефективно да представлява подзащитния си.

Магистратите приеха, че е налице абсолютна процесуална пречка за даване ход на делото. Родителите на убития мъж бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Двамата предявиха граждански иск срещу убиеца. Размерът на поисканата от родителите кръвнина е 200 000 лв.

Следващото заседание по делото е насрочено за 18 октомври 2013 г.