Досегашният директор на ОД на МВР-Благоевград комисарГеорги Костов ще е новият шеф на бургаската полиция, след като комисар Милен Димитров бе отстранен от поста вчера, съобщи "Флагман".

Костов не искал да се мести в морския град, според BurgasNews. В Благоевград се коментирало, че той бил уговарян от седмици, но не желаел да се премести в морския град.

Костов е роден през 1967 г. в град Хасково. Завършил Висш технически университет гр. София, инженер. Работи в системата на МВР от 1993 година. Стартирал кариерата си в 9-то РУП София като оперативен работник, а от 1998 г. е Началник група "Тежки престъпления" в същото полицейско управление. От 2002 г. до 2009 г. работи в СДВР - сектор "Убийства". От 2009 г. до 2010 г. отново е в 9-то РУП гр. София като Началник сектор "Криминална полиция". От 13.09.2011 г. е временно назначен на длъжност Директор I степен в ОД на МВР - Благоевград.

Припомняме, че директорът на ОДМВР-Бургас комисар Милен Димитров беше отстранен от длъжност вчера. Срещу него е образувано дисциплинарно производство. Самият комисар не коментира отстраняването си от длъжност. В заповедта не са посочени мотиви за това. Обсъждани са били вариантите за него заместник. Друг кандидат бил главен инспектор Георги Кьосев, шеф на Второ РУП - Благоевград.

Милен Димитров стана шеф на полицията в средата на септември 2009 год. Той наследи на поста Васил Едрев, сега кмет на Община Айтос. Назначаването на Милен Димитров стана ден-два след успешна акция в Приморско, когато за броени часове бяха заловени шанаджии, влезли във война.