Телефонни измамници взеха 4 000 лева от възрастна жена по нова схема - представят се за полицаи, разследващи точно телефонни измами. По случая е арестуван 31-годишен мъж от столицата, съобщи БНР.

В края на месец май неизвестен мъж се обадил на пенсионерката и и обяснил, че синът и се нуждае от спешна операция. Поискал 23 хиляди лева. Жената обаче не дала парите, тъй като младият мъж бил у дома й.

Няколко часа след случката последвало второ обаждане, този път от мним служител на МВР. Той обяснил, че знае за опита за измама и поискал да му бъдат предадени исканите от измамниците пари като бъдат описани по номера. Този път жената повярвала, че органите на реда ще заловят престъпниците. Отишла до близък клон на банка, изтеглила сумата от четири хиляди лева, описала я и я хвърлила през балкона.

По късно, след като станало ясно, че мнимият полицай не същесвува, измамената е подала сигнал в Четвърто районно управление на полицията в София.

При разследването на случая органите на реда са успели да арестуват измамника. Той е мъж на 31 години от София. Задържан е за 72 часа.