Разделението в Къщата на VIP Brother 2013 започна. По време на снощния епизод по Нова ТВ зрителите станаха свидетели на продължението от поредица скандали между Мира Радева и Ваня Червенкова. Лидерите сред жените така и не успяват да си поделят мястото на главнокомандваща домакиня. Пред очите на невярващите Съквартиранти свадата премина от тема „готвене“ към друга битова ситуация – „издирването на мопа“ от Ваня, която отново обвини Мира, че е счупила ценното пособие за чистене. За останалите участници този конфликт започва да създава излишно напрежение и коментарът на Тервел от ПолуКъщата: „Не знам докога е тази игра, но май е по-добре да си седим тук.“ Беше поредното доказателство за това.
   Вчера BIG Brother постави новата седмична Мисия на Съквартирантите, наречена „5,4,3,2,1“. Тя ще се състои от поредица игри, като Съквартирантите ще имат по 5 секунди, за да изпълнят поставената задача. Първата игра от мисията беше успешна и участниците вдигнаха своя седмичен бюджет. За първи път от началото на VIP Brother 2013 Ирина Флорин и Ваня Червенкова споделиха колко се радват, че участват в предаването. „Ето затова харесвам това шоу – стоиш си лежерно и ти е приятно през повечето време, и изведнъж се случва нещо ново!“ сподели развълнуваната от победата поп певица.    
В събота вечер в ефира на Нова ТВ зрителите ще видят как Съквартирантите осъмнаха, разделени на Слуги и Господари. Пламен, Мариан и Тервел и Иво ще се събудят в оскъдните условия, които им предлага ПолуКъщата, а останалите – в господарските помещения. Социалният статус на „Слуги“, естествено не се харесва на лишените от удобства Съквартиранти и някои от тях открито ще се опитат да обърнат ролите в Къщата. Марионетката Пламен, който явно предпочита да бъде шеф, а не Слуга, още от сутринта ще започне да командва Господарите по най-безцеремонен начин. Това ще се превърне в началото на нова война в Къщата.
Петият Съквартирант, който ще обитава ПолуКъщата е Лияна. Днес тя ще се завърне след медицинска интервенция от външния свят и ще задоволи любопитството на Съквартирантите, които с нетърпение очакват да видят как ще реагира тя на полевите условия, в които трябва да живее. За всеобща изненада, красавицата ще рухне не от липса на комфорт, а от нещо съвсем различно. Докато е била в болницата, Лияна е получила информация от външния свят за аргументите, с които Стойко я е номинирал.