Фондация „Димитър Бербатов” отличи най-добрите от Клуб 2013 на „Успелите деца на България” в специално издание на “Шоуто на Слави” по БТВ на 2 юни. По време на предаването всички финалисти за наградите бяха представени със своите постижения през изминалата година. На сцената се изявиха и някои от младите таланти в изкуствата и спорта.

Целта на годишните награди „Успелите деца на България” е да отдаде дължимото на децата, спечелили със своя талант и труд призови отличия на различни конкурси през изтеклата година и да стимулира тяхното развитие.

„Гордея се с тези деца и се радвам, че тази година повече хора ще имат възможност да ги видят и също да се гордеят с тях”, – каза Димитър Бербатов.  

Почетната статуетка за лауреат в област Изкуства беше връчена на пианистите Тереза Тодорова от Русе за група I-IV клас; Николай Маринов от Пловдив за V-VIII клас и Велимир Кьосев от София за IX-XII клас; и на балерината Филипа Фотева за българските училища в чужбина.  
Наградата в област Наука получиха математикът Мартин Копчев от Габрово за I-IV клас; Евгени Кайряков – математика и информатика, от Пловдив за V-VIII клас и математикът Нгуен Чи Зунг от София за IX-XII клас.
Победителите в област Спорт са плувецът Дениел Нанков от Варна за I-IV клас; тенисистът Адриан Андреев от София за V-VIII клас и Георгия Кадоглу – плуване, от Варна за IX-XII клас.
В категория Благотворителна дейност наградата взе 12-годишният Давид Мавродиев от София за работата си в подкрепа на децата от аутистичния спектър.
Любезен домакин на VI Годишна церемония по връчване на „Награди за успелите деца на България“ бяха Слави Трифонов и екипът на „Шоуто на Слави“. В развлекателната част на церемонията се включиха деца от Клуб 2013 г. Балерината Александра Димитрова от София изпълни танц „Буратино“, Александра Борисова от Кюстендил представи народната песен “Ибиш ага“, китаристът Георги Димитров от София участва с „Фантазия” от Пиацола, шампионката по спортна аеробика Борислава Иванова от Хасково представи свое съчетание, балерината Теодора Маринова от София изпълни  вариация на Китри от балета „Дон Кихот”, Лъчезара Пекова от София – съчетание за земя от художествената гимнастика, спортните акробати от София Йоана Джунева и Виктория Кечева - съчетанието „Роксан – Танго”; близнаците пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови от Шумен - „Рапсодия Вардар“ на Панчо Вадигеров на четири ръце, двойката по спортни танци Илия Добрев и Адриана Ангелова от Силистра – пасо добле, румба и джайв, а Габриела Йорданова от Русe изпя песента One Night Only.
Вече седма година Фондация “Димитър Бербатов” се утвърждава като близък приятел на младите таланти на България. Свидетелство за това са многобройните номинации, които всяка година журито разглежда, както и успехите на нейните лауреати на следващи състезания и първенства.

Журито оценяваше всички постъпили номинации през месец април. Негов председател и експерт в област Наука отново е проф. Сава Гроздев - доктор по математика и доктор на педагогическите науки, председател на Асоциацията за развитие на образованието, член на УС на Съюза на математиците в България, председател на секция “Математика” към Съюза на учените в България. Оценяващ изкуствата и тази година е г-жа Тотка Иванова, държавен експерт в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието” в Министерството на образованието и науката. Експерт в областта на спорта по традиция е г-н Едуард Папазян, който от години оглавява секция „Спорт” на вестник „24 часа”. Членове на журито са и  Димитър Бербатов, Димитрина Ходжева – изпълнителен директор на неговата фондация, и Мария Гергова-Бенгстън – управляващ директор на агенция «Юнайтед Партнърс».

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина. Официални медийни партньори на кампания 2013 са: bTV Media Group (btv, btv cinema, btv action, btv comedy, btv lady и btv web), БГ Радио, информационна агенция Standart News и вестник “Стандарт”, вестник „АзБуки”, Sportal Media Group и www.bgsport.bg. Кампанията беше подкрепена и от БНТ, Nova Broadcasting Group, TV7 и NEWS7.

Всяка година про-боно за Фондацията работят агенция „Юнайтед Партнърс” и агенция e-marketing. 

Повече за проекта може да прочетете на уебсайта: http://dberbatov.org/projects/nagradi/ или на Фейсбук страницата: http://on.fb.me/QFD3NB